Maanantaina se sitten alkoi talon rakennus oikein kunnolla, kun timpurimme aloittivat työt meillä. Pakkanen on toki hidastuttanut hommia jonkin verran, keskiviikosta tulikin timpureille toimisto päivä kun mittari hipoi -28 astetta koko päivän. Jotain on talolla saatu aikaiseksikin.

Niin tosiaan tuli sitten pari lavaa grillihiiliäkin kun noita talkoolaisia pyörii niin paljon tuolla tontilla :D Ei vaiteskaan, rupesivat kaivamaan kaukolämpölinjaa ja sulattvat grillihiilillä maata jotta pystyvät kaivamaan, aika jänskää.

 

Ja sitten sisältä vähäsen. Kattoon höyrynsulkumuovi asennettu. (Siis matalaan osaan taloa, joka on tarkoitus saada lämpimäksi ensin.) Katon koolauksiakin laitettu ja tältä päivältä ei kuvia olekkaan mutta nyt siellä lisää koolauksia ja villaakin heitetty 100mm välikatolle, sen päälle tulee sitten vielä 475mm puhallusvillaa. Piuhoja kävimme myös sähkärin kanssa vetelemässä viikonloppuna. Huomenna saapuvatkin sitten Ulko-ovet, niihin pitäsi sitten tietenki pikapuoliin lukot ja helat hommata myös.

 

Täytyy kyllä sanoa että oli hyvä päätös valaa lattia valmiiksi jo syksyllä, oispa nyt aika tympeetä rueta sulattelemaan hiekkapetiä yms....

Vielä olisi pari juttua pystytykseen liittyen joita nyt pitäisi talotehtaan kanssa vääntää. Onneksi meidän timpurit ottivat asian esille ja hoitavat sitä eteenpäin. Otettiin siis paketti vesikatto-asennuksella ja oletin että ei tarvis tehdä mitään katolle ennen peltejä, mutta lukihan siellä sopimuksessa että otsalaudat irrallaan. Eipä sitä tälläinen noviisi hoksannut että ne pitää asentaa ennen peltejä..mutta mutta mitenkäs asennat otsalaudat näihin kahteen kohtaan.

kun minusta tuosta kuitenkin puuttuu jotain ennen kun voi otsalautoja laittaa.

Ja toinen

Terassinkin päädyille tarvis jotain tehdä ennen otsalautoja. Katsotaan miten käy, maanantaina pitäs asian ruveta selkenemään että kuka tekee ja kuka maksaa..:)

Sellaista tällä kertaa.